Kustomcars

7 syytä valita pieni asuntovaunu matkailuun

Helppous liikkuvuudessa

Matkailuautojen suurin etu on niiden tarjoama helppous liikkuvuudessa. Kun olet tien päällä haluat usein vain kääntyä takaisin ja palata kotiin, ja matkailuauto tekee siitä helppoa. Riippumatta siitä, kuinka kauas olet ajautunut, voit aina pakata tavarasi ja ohjata itsesi takaisin kotiin ilman suuria vaivoja. Matkailuautolla on paljon helpompaa tehdä elämästä seikkailu, koska on olemassa vähemmän esteitä sille, mitä voit tehdä ja minne voit mennä.

Ollessasi matkailuautolla liikkeellä, et koskaan joudu kamppailemaan julkisen liikenteen aikataulujen ja rajoitusten kanssa, jolloin olet täysin vapaa liikkumaan tarpeidesi mukaan. Ei ole väliä onko kyseessä viikonloppureissu mökille vai roadtrip halki Euroopan, matkailuauto tarjoaa täydellisen vapauden suunnitella päiväsi juuri haluamallasi tavalla. Löydät erittäin hyödyllistä tietoa ja inspiraatiota matkailuauton ominaisuuksista ja eduista vieraillessasi autoilua käsittelevillä sivustoilla.

Säästät polttoainekustannuksissa

Matkailuauton käyttäminen perinteisen henkilöauton sijaan säästää polttoainekustannuksia merkittävästi. Tämä johtuu siitä, että matkailuautoa ei tarvitse käyttää sananmukaisesti jokapäiväiseen liikkumiseen. Voit käyttää sitä vain matkoille, jotka suunnittelet etukäteen, ja säästää paljon rahaa, joka muuten menisi jatkuvasti kasvaviin polttoainekustannuksiin.

Esimerkiksi, verkkosivusto Ilta-Sanomat raportoi, että polttoainehinnat ovat nousseet jatkuvasti viime vuosina. Mutta kun käytät matkailuautoa, joka on suunniteltu tehokkaaseen polttoaineenkulutukseen, nämä nousut eivät vaikuta sinuun niin paljon. Lisäksi, kun otat huomioon matkailuautojen muut taloudelliset edut, kuten pienemmät leirintäalueiden maksut ja huoltokustannukset, alat ymmärtää, miksi niin monet ihmiset valitsevat tämän tavan matkustaa.

Yksinkertaisuus ja mukavuus

Matkailuauton suurin etu on sen yksinkertaisuus ja mukavuus. Ei tarvitse murehtia hotellihuoneen varaamisesta, lentolipuista tai aikatauluista. Riittää, kun pakkaa tarvittavat tavarat ja lähtee matkaan. Saat oman kodin mukavuudet mukanasi minne tahansa menetkin: omat pehmeät petivaatteet, lempiteetä tai kahvia aamuisin, ja jopa lemmikkieläimet ovat tervetulleita.

Matkatessasi matkailuautolla voit syödä ja levätä missä ja milloin tahansa, ilman että sinun täytyy miettiä ravintoloiden tai majoituspaikkojen aukioloaikoja. Sinun ei tarvitse pakata ja purkaa matkatavaroita aina kun siirryt paikasta toiseen. Tämä säästää paljon aikaa ja vaivaa, ja tekee matkailusta rentouttavampaa.

Soveltuu paremmin spontaaneihin matkoihin

Elämä matkailuauton kanssa tuo mukanaan spontaaniuden, joka ei ole mahdollista perinteisellä tapaa matkaileville. Mikä parasta, nyt voit herätä aamulla, katsella ulos ikkunasta ja päättää lähteä retkelle vaikka tuntureille tai rannalle välittömästi. Matkailuauto antaa sinulle vapauden päättää, missä haluat viettää yösi, joko meren aaltojen äärellä, viidakossa tai vuoren juurella – sinä päätät.

Voit olla tiellä niin kauan kuin haluat ja vaeltaa ympäriinsä milloin tahansa. Tämä on loistava tapa tutustua uusiin kohteisiin etenkin, kun suunnittelet reittisi etukäteen. Pysäkkejä ei tarvitse suunnitella etukäteen, vaan voit pysäköidä minne tahansa ja nukkua missä tahansa. Kun kohtaat upean maiseman tai löydät täydellisen piknik-paikan, pidä tauko ja nauti hetkestä. Matkailuauton kanssa voit tehdä tämän kaiken.
• Matkailuauton kanssa matkaaminen antaa sinulle mahdollisuuden spontaaneihin päätöksiin ja suunnitelmiin. Voit päättää herätyksen jälkeen, haluatko viettää päiväsi meren rannalla tai vuoren juurella.
• Sinulla on vapaus valita yöpymispaikkasi – olipa se sitten aaltojen äärellä, viidakossa tai vuoristossa.
• Voit olla tiellä niin kauan kuin haluat ilman minkäänlaista kiirettä. Vaeltele ympäriinsä milloin tahansa ja tutustu uusiin kohteisiin omassa tahdissasi.
• Suunnittelet reitin itse ja voit muuttaa sitä tarpeen tullen.
• Pysähdyksien suunnittelua ei tarvita etukäteen. Voit pysähdyttää autosi missä vain ja nukkua missään toivotussa paikassa.
• Upeat maisemat tai täydelliset piknik-paikat ovat vain tauon päässä. Nauti hetkestä huoletta matkan varrella.

Nämän kaiken saatavilla olevan vapauden ansiosta matka-autolla matkustaminen sopii erityisen hyvin spontaanille ihmiselle, joka arvostaa vapaata liikkuvuutta ja joustavuutta matkoillaan.

Vähemmän ylläpitoa ja huoltoa

Matkailuautot ovat erinomainen valinta, jos etsit jotain, joka vaatii vähemmän ylläpitoa ja huoltoa. Monien matkailuautojen moottorit on suunniteltu niin, että niitä on helppo ja yksinkertainen huoltaa. Koska ne ovat kooltaan pienempiä kuin perinteiset asuntovaunut, matkailuautot ovat yleensä myös vähemmän alttiita vaurioille ajon aikana. Edut eivät lopu vain huoltamiseen – pienemmät moottorit myös kuluttavat vähemmän polttoainetta, mikä tarkoittaa, että säästät rahaa pitkällä aikavälillä.

Lisäksi, matkailuautojen huoltaminen on usein helpompaa ja nopeampaa kuin perinteisten asuntovaunujen. Koska ne ovat kompaktimpia, ne ovat myös helpompi ja nopeampi puhdistaa ja ylläpitää. Nykyteknologia tekee asioista entistä helpompaa, erilaisia älykkäitä järjestelmiä voidaan käyttää auton tilan seurannassa ja hallinnassa. Joten kun tämän kaiken ottaa huomioon, matkailuauto on ylivoimainen valinta jos etsit mukavaa ja yksinkertaista tapaa matkustaa – huomattavasti vähemmän ylläpitoa ja huoltoa.

Suurempi yksityisyys ja turvallisuus

Kun matkustaa camper-vanilla, suurin etu on siinä, että sinulla jatkuvasti on oma pieni mukavuusvyöhykkeesi. Ei ole väliä, oletko keskellä korpea tai vilkkaan kaupungin sykkeessä, oman tilan hallinta luo tunteen suuremmasta yksityisyydestä ja turvallisuudesta. Ei tarvitse murehtia ihmisten tulevan liian lähelle tai tavaroista, jotka jäävät hostellihuoneeseen. Tila on räätälöity oman mukavuuden ja turvallisuuden mukaan.

Myös monissa yrityksissä on erilaisia varusteita, jotka edistävät yksityisyyttä ja turvallisuutta. Esimerkiksi, olipa kyseessä hälytysjärjestelmä tai peitteet ikkunoihin, nämä lisävarusteet voivat tehdä matkastasi turvallisemman ja mukavamman.

Pienemmät leirintäalueiden maksut

Yksi suuri etu retkeillessä teillä ja majoittuessamme leirintäalueilla on rahansäästäminen majoituskuluissa. Monien leirintäalueiden käyttömaksut ovat merkittävästi pienemmät kuin hotellien tai mökkien vuokramaksut. Tämä hintaero tulee erityisen näkyväksi pitkillä reissuilla tai silloin kun majoituspaikkaa vaihdetaan usein.

Toiseksi, pienemmät leirintäalueiden maksut antavat mahdollisuuden kokea luonnon läheltä ja tutustua uusiin paikkoihin ilman huolta rahankäytöstä. Tämä voi antaa lisämotivaatiota spontaaneille retkeilijöille, jotka etsivät uusia seikkailuja toisensa jälkeen. Lisätietoja leirintäalueiden maksuista ja hinnoittelusta löydät leirintäalueiden sivuilta.

Ekologisempi valinta

Matkailuvaunut voivat olla yllättävän ympäristöystävällinen valinta verrattuna perinteiseen hotellimajoitukseen. Korostaen ekologisuutta, ne kuluttavat vähemmän energiaa lämmitykseen, jäähdytykseen ja valaistukseen. Matkailuautojen kompakti koko tarkoittaa myös sitä, että ne tarvitsevat vähemmän rakennusmateriaaleja ja siten aiheuttavat vähemmän ympäristövaikutuksia jo niiden rakentamisen aikana.

Matkailuvaunut eivät myöskään vaadi niin paljon vettä kuin perinteiset hotellit. Tämä tietysti edellyttää, että käytämme vettä säästäväisesti matkaamme aikana. Käyttämällä ympäristöystävällisiä tuotteita, kuten luonnollisia saippuoita, voimme edelleen minimoida ympäristövaikutuksemme. Lue lisää siitä, kuinka voit tehdä matkailuautostasi vieläkin vihreämmän.